BLOG

KWR nieuwsbrief van juli 2021

21 juli 2021

Het jaar is alweer voor de helft voorbij: juli 2021. De afgelopen periode kenmerkt zich, waarin veel gebeurd is. Vanaf 2020 hebben we in verschillende achtbanen gezeten, waarin er mooie momenten waren maar ook minder mooie gebeurtenissen.

Vanaf april vorige jaar zijn we volop bezig geweest om WR College op te zetten. In september kregen we het groene licht van het Ministerie van OC&W om als private mbo-school voor infra opleidingen van start te gaan. Een gouden kans om KWR en WR samen sterk op te laten trekken binnen de infra.

WR College is in oktober van start gegaan met het verzorgen van 6 opleidingen:

  • Monteur laagspanningsdistributie – mbo 2
  • Monteur middenspanningsdistributie – mbo 2
  • Monteur gas-, water- en warmtedistributie – mbo 2
  • 1e monteur laagspanningsdistributie – mbo 3
  • 1e monteur middenspanningsdistributie – mbo 3
  • 1e monteur gas-, water- en warmtedistributie – mbo 3
kwr Exergie wr college juli blei

Bijeenkomst bestuur BLEI en KWR/WR leggen overeenkomst vast

KWR heeft in 2020 hard gewerkt om, in Corona-tijd, 45 cursisten van de Sprintopleidingen uiteindelijk toch te laten diplomeren. Dit traject is met succes doorlopen en is in de afrondingsfase.

Afgelopen maart/april is ons gehele team door Corona geraakt en zijn wij een aantal weken compleet in quarantaine geweest. Bijna alle collega’s zijn echt heel ziek geweest, zelfs enkelen met een ziekenhuisopname. Deze periode heeft ons veel gedaan. Aan de ene kant probeer je zo goed als mogelijk alle Corona regels in acht te nemen ( w.o. kleinere groepen, afstand, mondkapjes) en zo zit je met z’n allen in quarantaine. Wij hebben dit als heftig ervaren, want je leven staat even op ze kop. Om ook daarna weer alles op te starten heeft veel tijd in beslag genomen.

Toch heeft de afgelopen periode ons ook heel veel energie opgeleverd. Een van de hoogtepunten was toch wel het diplomeren van onze eerste groep deelnemers van WR College. Daar zijn wij als team heel trots op.

diploma uitreiking wr college kwr exergie

WR College reikt haar eerste diploma’s uit – mei 2021 Purmerends Nieuwsblad

Tegenwoordig kun je op de website van KWR EXERGIE je aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier of een aanmeldingsformulier aanvragen op algemeen@kwrexergie.nl

Na de zomervakantie starten op WR COLLEGE weer nieuwe opleidingen LS, MS en GWW.

Mocht je interesse hebben in een van de opleidingen, kun je je inschrijven bij Bart van den Berg b.vandenberg@wrcollege.nl.

Zowel KWR EXERGIE als WR COLLEGE zijn tijdens de bouwvak gesloten (vanaf maandag 26 juli t/m 15 augustus). Vanaf maandag 16 augustus zijn beide gebouwen weer geopend.